Annons
Annons
Annons

Väder Göteborg

Klart
Temperatur: 16°
Känns som: 16°
Vind:
4 m/s (byar 8 m/s)
Nederbörd: 0.0 mm
Luftfuktighet: 70%

Lokala observationer

Göteborg A: 15° Åbro: 14.5° Delsjön: 12.3° Visa fler lokala väderstationer

Aktuell väderprognos

Göteborg har just nu 16 grader, klart och måttliga vindar.

Imorgon blir det växlande molnighet på morgonen. 17 grader. Måttliga vindar från syd.

Imorgon förmiddag visar prognosen på molnigt. Måttliga vindar från syd och en temperatur på 17 grader.

Annons
Annons

Soltider idag för Göteborg

Idag är det 18 timmar och 1 minuter från soluppgång till solnedgång i Göteborg. Det är just nu 23 timmar och 34 minuter kvar till solnedgång.

Soluppgång
04:12
Solnedgång
22:13

Vädervarningar runt Göteborg

Nedan visas du aktuella vädervarningar för Västra Götaland, levererade av SMHI.

Risk Skogsbrand (Sjuhäradsbygden och Göta älv)

Klass: 4 När: SöndagVar: Hela områdetIntensitet: Risken för brandspridning är stor och i södra delen är det torrt i markerna

Risk Skogsbrand (inre Dalsland)

Klass: 4 När: SöndagVar: I hela områdetIntensitet: Risken för brandspridning är stor eller mycket stor

Risk Skogsbrand (norra Västergötland)

Klass: 4 När: SöndagVar: Hela områdetIntensitet: Det är torrt i markerna med risk för mycket stor brandspridning

Risk Skogsbrand (Bohus och Göteborg)

Klass: 4 När: SöndagVar: I hela områdetIntensitet: Risken för bränder i skog och mark är stor

Risk Skogsbrand (sydväst Vänern)

Klass: 4 När: SöndagVar: Hela områdetIntensitet: Det är torrt i markerna och risken för brandspridning är stor eller mycket stor

Väderkarta Västra Götalands län

Väderkartan visar aktuellt väder just nu i Västra Götalands län. Klicka på vädersymbolerna för att se den detaljerade prognosen för respektive plats.

En översikt över väder i hela landet kan du se via väderkartan för Sverige.

Se alla platser med lokalt väder i Västra Götalands län

Väder i närheten av Göteborg: Torp (3.1 km) Bäckedalen (3.5 km) Högsbo (3.7 km) Färjenäs (3.7 km) Kärrdalen (4.2 km) Toltorp (4.6 km) Backadalen (4.8 km) Fältkanonen samfällighet (4.9 km) Backa (4.9 km) Lillhagen (4.9 km)

Platser i närheten av Göteborg

Kartan visar Göteborg och platser i närheten.
Klicka på en annan plats för att se den lokala väderprognosen.

Om Göteborg

Göteborg (svenskt : [jœtɛˈbɔrj] ; ofta Gothenburg [ˈɡɒθənbɜːrɡ] på engelska i internationella sammanhang, och kan förkortas som Gbg) är Sveriges näst största tätort, efter Stockholm, och Nordens femte största med 604 829 (2020-12-31) invånare i tätorten och 1 050 000 invånare (2021) i Storgöteborg. Samhället ligger på västkusten vid Göta älvs mynning. Staden Göteborg anlades på initiativ av kung Gustav II Adolf och fick sina stadsprivilegier 1621. Med anledning av sin stadsplanering, kallades Göteborg av holländarna under många år för Nya Amsterdam. På 1800-talet industrialiserades Göteborg till stor del av inflyttade britter och under denna tid fick Göteborg smeknamnet "Lilla London", vilket staden kallas än idag.

Göteborgs bebyggelse har vuxit ihop med omgivande förorter och bildar enligt Statistiska centralbyråns definition tätorten Göteborg. Tätorten ligger till största delen i Göteborgs kommun men även centralorterna i Mölndals och Partille kommuner ingår. Göteborgs kommun är efterföljaren till den gamla administrativa staden Göteborg och omfattar även områden utanför tätorten. Stadens areal är 721,64 kvadratkilometer, varav 271,41 kvadratkilometer är vatten Göteborgs geografiska centrum ligger i terrängen, cirka 700 meter nordväst om Brunnsbotorget på Hisingen (57°44′N, 11°85′Ö).Några av Skandinaviens större industrikoncerner som AB Volvo, SKF och andra välkända teknikföretag som Esab och Hasselblad AB har sitt ursprung och sina huvudkontor i Göteborg. En stor del av den svenska exporten och importen sker via Göteborgs hamn som är Nordens största. Göteborg är residensstad för Västra Götalands län, centralort för Göteborgs kommun och stiftsstad i Göteborgs stift. Göteborg betecknas som en världsstad av Globalization and World Cities Research Network, med rankingen Gamma.

Källa: Wikipedia